Hot Club de FranceWelkom.html
foto’sFotos.html
De bandBand.html
AgendaAgenda.html
ContactContact.html

Arturo Siero; roepnaam Arthur, geboren in 1953 in Zwolle. Muziek maken is altijd al mijn grote passie geweest. Op 6 jarige leeftijd natuurlijk naar de  muziekschool gegaan waar de blokfluit het eerste instrument was. De viool maakte in deze tijd de meeste indruk op mij. Dit had alles te maken met de vele vioolmuziek die ik thuis te horen kreeg. Mijn familie luisterde veel naar klassieke muziek en Hongaarse zigeuner muziek. Deze prachtige melodieën maakten nogal indruk op mij.

Op mijn 7 e jaar ben ik begonnen met viool spelen. Toen de

jaren ’60 kwamen, ik was inmiddels 12 a 13 jaar, werd de viool vervangen door de gitaar. Hoofdzakelijk speelde ik blues muziek en bekende popnummers.  Ik speel nog af en toe de muziek uit de jaren 60 en 70 met mede muzikanten uit die tijd.

Jazz muziek begon ik pas na mijn 25 e jaar te waarderen.

Arturo Siero- gitaar

RepertoireRepertoire.html
HomeWelkom.html
Gastenboekhttp://chapeau.freegb.nl

Ik luisterde veel naar platen van Miles Davis, Art Bakeley en Sonny Rollins e.d.  Nadat ik Wim Overgauw zag spelen, begreep ik dat dit niet de bekende basis akkoorden waren die ik gebruikte.

Door het Rosenberg trio raakte ik in de ban Django Reinhardt. Dit was nog eens gitaar spelen.

Ik ben toen les gaan nemen en heb mij bezig gaan houden met het spelen van ritme gitaar.

Begin jaren 90 leerde in George Lankester (ex voorzitter van Stichting Hotclub de France Nederland)

kennen en vormde met Peter Swart (sax en klarinet) en Eric van Buijsen op bas een band onder de naam ’‘Quatre Ticket de Swing”.

Sinds maart 2014 Speel ik in ”Chapeau” uit Apeldoorn. Dit orkest speelt in de stijl van  de Hotclub de France’‘ en heeft uitstekende muzikanten. Voor mij was dit de eerste keer om met een accordeonist te spelen. Ik voelde mij hier al snel thuis. Deze band is voor mij een nieuwe uitdaging waar ik nu met veel plezier deel van uit maak.